Postat av under Affiliatemarknadsföring, Marknadsföring på Internet.

Idag fick jag ett brev på posten från Domain renewal group vilket fick mig att lyfta på ögonbrynen för att det är inte några som jag har haft något att göra med tidigare. Extra konstigt var det för att det handlade om ett domännamn som jag förnyade för några dagar sedan genom webhotellet One.

Varning för Domain renewal group

Domain renewal group ville att jag skulle förnya denna .net-domän genom dem och på så vis flytta över domänet och tjänsten till dem, plus till ett överpris dessutom (28 € för ett .net-domän – skojar du med mig?).

En snabb sökning på Google avslöjar direkt Domain renewal groups mer tvivelaktiga affärsmodell. Förutom att du får betala överpris för ditt domän så förlorar du de tidigare inställningarna och jag skulle gissa att det blir krångel om man som jag har sammankopplat mitt domän med webhotell.

Vad domain renewal group gör är att de söker igenom WHOIS-databaser med domäner som är på väg att gå ut och därefter skickar ett dyrt brev från Jamaica i New York till domänets ägare med detta kalaserbjudande. De som inte tittar så noggrant riskerar att bli av med både pengar och inställningar, så om du får ett brev från Domain renewal group – släng det!

En Kommentar till “Varning för Domain renewal group”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.