Här samlar jag egna projekt jag sysslar med inom ämnen som sökmotoroptimering, marknadsföring och webbdesign.

Web Pixel grid

https://thomasdesign.se/webpixelgrid/

Ett verktyg i första hand skapat för mig och mina kollegor för att enkelt kunna ta reda på storlekar för hemsidor, dess innehåll och annonser. Men Web Pixel Grid är även användbart för webbdesigners och de som sysslar med marknadsföring på Internet, då den låter dig placera en transparent grid ovanpå vald hemsida, se pixelavstånd och även rita rutor och få ut dess storlek och position i pixlar.

Hitta bästa 4G mobilt bredband!

Screenshot av 4Gmobiltbredband.eu

Screenshot av 4Gmobiltbredband.eu

http://www.4gmobiltbredband.eu

På denna sida är det tanken att du ska hitta allt du behöver veta om mobilt bredband med 4G. Det går att läsa om de olika operatörernas olika abonnemang, jämföra dessa med varandra för bästa erbjudande och även läsa om kringprodukter som 4G-routrar med mera. Denna sida har en tillhörande blogg på http://blogg.4gmobiltbredband.eu som behandlar de senaste ryktena och utvecklingen inom 4G främst i Sverige.

HetaMobiler.se

Screenshot av HetaMobiler.se - bloggen

Screenshot av HetaMobiler.se – bloggen

http://hetamobiler.se

Den här bloggen började som ett komplement till HetaMobiler.se och som ett experiment för att se hur jag få fler besökare med en WordPress-blogg än en på Blogger. Jag har tidigare drivit en teknikblogg på Engelska på Blogger som jag uppdaterade flera gånger om dagen under en längre period, men bland annat på grund av att Blogger är så dåligt ur SEO-synpunkt så var inte besökarantalet vad det borde vara. Nu kör jag i för sig på Svenska istället och kan mer om sökmotoroptimering än då, men jag känner ändå att WordPress är många gånger roligare och mer givande att blogga med. Jag har faktiskt planer på att konvertera den Engelska bloggen från Blogger till WordPress och börja uppdatera den lite för att se om den får ökad trafik av det.

För den här bloggen har jag modifierat det sökmotor-vänliga WordPress-temat Thematic – samma tema som jag använder för denna och flera andra bloggar. Jag funderar på att fördjupa mig lite inom att modifiera teman och kanske skapa lite så kallade Child themes åt Thematic som skiljer sig ännu mer från originalet.

Billiga skor

Screenshot av Billiga-skor.nu

Screenshot av Billiga-skor.nu

http://www.billiga-skor.nu

Den här bloggen som handlar om billiga skor är en ganska stor utmaning för mig på flera olika sätt. För det första så är jag egentligen inte extremt insatt eller intresserad av skor och mode, men det börjar faktiskt växa lite allt eftersom jag skriver på bloggen. En annan utmaning är att, ett rätt naturligt bra sätt att få länkar till en blogg av den här typen är att hänga runt i bloggosfären mycket bland modebloggorskor och liknande, något som är både rätt främmande och inte fullt greppbart för mig – men det är bra övning i att sätta sig in i en annorlunda målgrupps tänk och beteende!
Den största utmaningen egentligen för den här bloggen är att när jag köpte domännamnet hade någon annan haft den innan och tydligen inte handskats med domännamnet på bästa sätt, för jag har väldigt svårt för att klättra i Google-resultaten med bloggen. Jag ser tydligt att den egentligen borde vara högre upp i placeringarna, så det kan tyda på någon form av bestraffning från Google:s sida. Det blir lite att kämpa i motvind med bloggen, men förr eller senare tror jag den kommer börja ta placeringar om jag bara fortsätter bygga bra material på den och bra länkar till den.

Billiga-skor.nu använder likt HetaMobiler-bloggen en modifierad variant av Thematic, här i stort sett bara med lite annorlunda färger. Jag har funderat på att ändra den lite ytterligare och till och med designa en snygg logotyp åt sidan men det får bli något för framtiden!

Fler egna projekt:

Surfplatta.eu – Blogg om surfplattor
Kettlebellguiden.se – Allt du behöver veta om träningsredskapet kettlebells.
HTCone.nu – Allt om mobilen HTC One.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.