WordPress-utveckling

WordPress är ett gratis och mycket populärt webbpubliceringsverktyg (CMS) som kan användas för en mängd olika typer av hemsidor. Hemsidan du är inne på nu är byggd med WordPress och det finns även stora nyhetstidningar, nätbutiker, regeringssidor och annat som använder WordPress som grund. Men du behöver inte vara ett stort företag eller ens ha ett företag för att få nytta av WordPress. Har du ett konto hos ett modernt webbhotell idag kan du med några minuter och ett par klick ha din egen blogg uppe och börja skriva inlägg eller sedan utöka med t.ex. funktioner för bokning eller kontaktformulär.

Fördelar med WordPress:

 1. Användarvänligt: Till exempel när du skriver ett inlägg påminner det mycket om hur det ser ut i Word.
 2. Gratis: Extra bra för startups och privatpersoner, andra publiceringsverktyg kan kosta upp till hundratusentals kronor.
 3. Enorm användarbas: Enklare att få hjälp oavsett om du utvecklar för WordPress eller bara skriver inlägg.
 4. Mångsidigt: Du kan bygga väldigt olika sidor med olika syften och funktioner. Blogg, restaurangbokning. bokning av gympass eller nätbutik? Dessa typer av sidor och många fler är möjliga med WordPress som grund.
 5. Många plugins och teman: Det finns massvis med olika kraftfulla plugins och teman till WordPress, antingen gratis eller för betalning. Om du köper ett plugin eller tema finns det goda chanser att skaparna är en person eller ett företag som arbetar heltid med att förbättra och ge support för just det du köpt.

Hemsida i WordPress baserat på ett köpt tema
eller ett unikt eget

Sedan jag startade Thomas Design så har jag arbetat med dussintals olika WordPress-hemsidor med olika teman, antingen färdiga köpta eller egna från grunden. Jag kan gå in och arbeta vidare på ett köpt tema eller som en annan utvecklare har skapat eller så kan jag utveckla ett eget responsivt WordPress-tema utifrån mina eller en annan designers skisser.

Jag har till exempel arbetat med sidor för restauranger, gym, reklambyråer, nätbutiker och bloggar som har haft olika funktioner och olika kunskapsnivåer för de som skulle uppdatera sen i WordPress. Om du inte känner dig så hemma med WordPress så kan jag självklart hjälpa dig att komma igång med sidan och jag går alltid igenom hur olika tillägg och annat fungerar före en sida är färdig att lanseras.

Egen nätbutik i WordPress som du äger själv

Förutom en vanlig hemsida i WordPress kan jag hjälpa dig att bygga en nätbutik med det populära plugin:et WooCommerce. Med WooCommerce kan du snabbt få upp en butik där du kan ta betalt genom PayPal och du kan sedan relativt billigt köpa till flera betalningsmetoder som Klarna. Till skillnad från många tjänster som erbjuder webbutik så behöver du inte betala någon månadskostnad eller kostnad per transaktion för själva butiken mer än vad du betalar för ditt webbhotell. Du äger då även butiken själv och kan styra i ännu högre grad hur den ser ut och fungerar än tjänsters färdiga lösningar.

Backup, uppdatering, flytt och felsökning av
WordPress-hemsida

Har du en WordPress-sida du behöver flytta till en ny domän, en subdomän, en ny mapp på servern eller som du vill köra backup eller återställning för? Kanske har något börjat strula och sidan kan inte nås på grund av en uppdatering eller ett felaktigt plugin och du behöver hjälp med felsökning. Jag kan hjälpa till med detta och har erfarenhet att arbeta med WordPress-installationer på webbhotell/plattformar som:

 • Loopia
 • Binero
 • Citynetwork
 • One.com
 • Oderland
 • FS data
 • Miss Hosting
 • WP Engine

Jag erbjuder även en lösning där jag med bestämda tidsintervaller går in och genomför en backup av din sida, ser till så att WordPress och alla tillägg är uppdaterade och kontrollerar ifall det dykt upp några problem med sidan.

Kundcase för WordPress-hemsidor

FÖRSTORA +LÄS MER →
Skorstensfolket WordPress-hemsida

Skorstensfolket hemsida

Kund: Skorstensfolket Webbutveckling och webbdesign-skisser: Thomas Design Copywriting och projektledning:...
LÄS MER
FÖRSTORA +LÄS MER →
KNUT WordPress-hemsida

KNUT hemsida

  Kund: Kulturskolerådet Webbutveckling: Thomas Design Grafisk design: Lilla Tryckeriet...
LÄS MER
FÖRSTORA +LÄS MER →
Finanskompetens WordPress-hemsida

Finanskompetens hemsida v2

Kund: Finanskompetens Webbutveckling: Thomas Design Webbdesign och grafisk profil: Finanskompetens...
LÄS MER
FÖRSTORA +LÄS MER →
Retta WordPress-hemsida

Retta hemsida

Kund: Retta Webbutveckling: Thomas Design Webbdesign och grafisk profil: Retta...
LÄS MER
FÖRSTORA +LÄS MER →
Kulturskolerådet WordPress-hemsida

Kulturskolerådet hemsida

Kund: Kulturskolerådet Webbutveckling: Thomas Design Projektlansering: December 2020 Länk: https://www.kulturskoleradet.se/...
LÄS MER
FÖRSTORA +LÄS MER →
Bergstrands Utbildningar WordPress-hemsida

Bergstrands Utbildningar hemsida

Kund: Bergstrands utbildningar Webbutveckling: Thomas Design Webbdesign och grafisk profil:...
LÄS MER

Kontakta mig för mer information