Postat av under Företagande, Inspiration, Lästips.

Det blir inte så ofta jag hinner skriva här i bloggen numera, men jag har en lista med inlägg och guider som kanske dyker upp här någon dag!

Idag tänkte jag prova något nytt, lite kortare tips om sådant som jag snappat upp under månaden som har gått. Förhoppningsvis fångar det även ditt intresse om du snubblat in här kanske genom någon Google-sökning relaterad till marknadsföring, design eller utveckling. Jag kallar formatet ”Uppsnappat”.

1. Podcast: Breakit:s intervju från i somras med Stina Ehrensvärd som grundat Yubico

https://soundcloud.com/breakitspodcast/intervju-stina-ehrensvard-har-nio-av-tio-techjattar-som-kunder

Av någon anledning har jag lyckats missa företaget Yubico helt och hållet trots att de ska ha 9/10 store tech-jättar som kunder. Yubico är grundat av svenskan Stina Ehrensvärd och producerar en hårdvarunyckel kallad Yubikey. Den låter dig logga in till populära tjänster som Dropbox, GitHub och Gmail genom att stoppa in nyckeln i din dator eller mobils USB-port (eller annan port nycklarna stöds för) och skicka ett krypterat engångslösenord till tjänsten.

Intressant att höra Stina:s resa, det verkar vara en lovande produkt och kul att höra om någon som producerar hårdvara när det mesta jag annars hör om är olika typer av digitala tjänster.

2. Hemsida: The Jerry Maguire Video store

Jag har inte sett Tom Cruise-filmen Jerry Maguire från 1996, men det har gänget Everything is Terrible! gjort. Tydligen har de fascinerats så pass mycket av filmen att de tagit emot donationer av folks gamla VHS-kopior av filmen och gjort udda konst av det hela. Det har byggts pyramider av VHS-fodralen, spelats in film med en robot konstruerad av dem och nyligen satte de upp en videobutik med inte helt oväntat – bara Jerry Maguire i utbudet.

.

3. Artikel: 7 Life Lessons from a Guy Who Can’t Move Anything but His Face

Jag kan ärligt talat få lite blandade intryck av artiklar av den här typen som ibland försöker motivera en i stil med ”den här personen har ingenting/har råkat ut för världens olycka och du gnäller över ditt lilla triviala problem”. Det är inte alltid det sätter saker och ting i perspektiv utan det blir snarare ”jag har fortfarande mitt problem och nu har jag även dåligt samvete för det”. Men den här artikeln är annorlunda då killen ger lite mer konkreta tips om hur man kan tackla olika utmaningar och tänka på dem på ett annat sätt för att komma fram till en lösning.

4. Podcast: The Tim Ferriss Show – Arnold Schwarzenegger part 2

Arnold var min favorit action-skådis när jag var liten, jag bliv inspirerad av hans karriär som bodybuilder när jag köttade som mest på gymmet för ett par år sedan och idag blir jag inspirerad av hans flera framgångar som entreprenör. Visste du till exempel att han var framgångsrik både som murare och fastighetsägare innan han slog igenom som skådis? Missa inte intervju 1 heller!

5. Bok: The Sell: The Secrets of Selling Anything to Anyone av Fredrik Eklund

The Sell: The Secrets of Selling Anything to Anyone av Fredik Eklund

Svensken Fredrik Eklund är USA:s mest framgångsrika fastighetsmäklarna i den högt konkurrensutsatta staden New York. Boken beskriver kort hans uppväxt i Sverige och hans resa till framgång på andra sidan atlanten. Men fokuset i boken är att göra alla till bättre säljare, oavsett om du är anställd, är egenföretagare eller om du inte ens arbetar alls inom sälj.

Boken är lättläst och inkluderande, den känns inte som några av den stundtals mastiga kurslitteratur jag plöjde igenom inför tentor när jag studerade marknadsföring. Men de grundprinciper Fredrik radar upp för tankarna ibland faktiskt lite till Cialdini:s 6 principer för påverkan i Påverkan – teori och praktik, en bok som jag läste när jag pluggade. Jag kan rekommendera både The Sell och Cialdini:s Påverkan oavsett vad du sysslar med, då det kan göra dig bättre på t.ex. löneförhandling, en dejt eller för att värja dig mot påstridiga säljare bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.