Postat av under Varumärke.

WiMP

WiMP

Telenor har idag gått ut med en pressrelease att de tillsammans med Aspiro lanserar en ny musiktjänst i Sverige kallad WiMP. WiMP blir en konkurrent till Spotify men som kommer skilja sig med hjälp av en redaktionell profil där en Svensk redaktion väljer ut och rekommenderar roliga och relevanta och roliga spellistor, som det beskrivs i pressreleasen. WiMP ska även erbjuda specialversioner av artisters låtar och Aspiro som ligger bakom tjänsten har tidigare levererat musiktjänster i andra länder.

Av det som har presenterats och att döma av WiMP:s hemsida så verkar det vara en fräsch och lovande tjänst. Däremot tycker jag att det krävs en del för att de ska få mig att gå över från betalande Spotify-kund till dem även fast priset kommer vara runt samma (99 kr/månaden). Spotify kan dessutom behöva en konkurrent vilket gör att de arbetar snäppet hårdare för att fortsätta vara bäst. I Norge verkar tjänsten ha fått strålande betyg. Jag kommer med positiv förväntan följa WiMP:s utveckling och försöka prova det så fort som möjligt, men det är en sak jag undrar hur de tänkte med tjänsten: namnet.

Vad är det första du tänker på när någon säger ”wimp”? Jag får i alla fall inte massa positiva associationer när jag hör det varumärket. Om du som jag sett en del amerikanska filmer genom åren så vet du att wimp betyder ungefär ”vekling”, ”tönt”. Vid en snabb sökning på Google kommer det på resultat 10 upp en sida för Urban Dictionary, en sida där människor kan lägga in och rösta på definitioner av mer eller mindre vanliga ord. På Urban Dictionary ser vi definitioner av ”wimp” som:

A person who is scared, or WEAK or cowardly.

Jag förstår att det kan vara svårt att komma på ett bra namn för ett varumärke eller en tjänst men av alla förslag – var detta de bästa de kunde komma på? Var det ingen som reagerade eller sökte lite snabbt om vad det betyder? Nu står WiMP för ”Wireless Music Player” vilket gör det förklarligt med förkortningen men jag tycker fortfarande att de kunde löst det bättre. Vad tycker du?

Läs mer om WiMP hos Resumé

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Telenor lanserar underhållningspaket för mobilt bredband 4G och 3G
  2.  Telenor släpper underhållningspaket för abonnenemang med mobilsurf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.