Postat av under Marknadsföring på Internet.

Onoff.se och Xbox 360 Slim - Inte helt lätt att hitta genom Google eller prisjämförelsesidor

Onoff.se och Xbox 360 Slim - Inte helt lätt att hitta genom Google eller prisjämförelsesidor

Microsoft’s nya uppdaterade version av spelkonsolen Xbox 360; Xbox 360 Slim är en av de populäraste produkterna på prisjämförelsesidan Prisjakt.nu. På prisjakt kommer Onoff med sin nätbutik upp som en av de billigare alternativen för 250 GB-modellen av konsolen. Detta är trots att Onoff på sin sida kallar produkten för Microsoft Xbox 360 Elite 250 GB. Jaha tänker du, de gjorde en litet fel i rubriken? Jag vågar ändå påstå att Onoff har gått miste om en del försäljningar just för den missen. För när du söker på ”xbox 360 slim onoff” på Google.se kommer inte produktsidan upp. Söker man bara på ”xbox 360 onoff” är första resultatet en felsida på Onoff.se med ”sidan finns inte”. Ja nu är det väl mindre troligt att konsumenter söker på just onoff med i termen, men då man inte ens hittar produkten här lär den definitivt inte vara med i några bra resultat bara på ”xbox 360 slim”.

Ett annat problem denna miss verkar ha lett till är att Onoff inte finns med på Pricerunner:s listningar över butiker med produkten och då skulle den ändå kunnat ha vara den tredje billigaste butiken i listan där. Nu finns i för sig inte varan i lager för tillfället, men det skulle ju inte skada för dem om folk ändå kunde klicka sig in och beställa in den. Detta kan också ställa till det för affiliate-marknadsförare som inte kan hitta produkten i en sökning hos programmet då det även där lär vara fel rubrik som blir inskickad automatiskt.

I en tid då många köp börjas genom prisjämförelsesidor och Google så har man som e-butiksägare inte råd att en rubrik eller produkttitel är fel – särskilt inte om man har ett bra erbjudande på en populär produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.