Postat av under Marknadsföring på Internet, Sökmotoroptimering.

Domän

Med satsningen på nya toppdomäner så kommer det att tillkomma 1500 nya toppdomäner sen slutet av 2013 fram till slutet av 2015. En av de företagen som erbjuder registrering av dessa är Marcaria. Om du någonsin har registrerat ett mer udda domännamn som till exempel .ad så har du nog kommit i kontakt med Marcaria. Jag kan inte rekommendera dem om du inte måste ha ett domännamn som endast de sitter på, för de har en väldigt föråldrad hemsida och kontrollpanel, höga priser och framförallt: långsamma och instabila servrar! Så om du ute efter en ny toppdomän rekommenderar jag att du söker runt och ser om det finns några alternativ till Marcaria.

Men Marcaria är i alla fall en av de registrars som erbjuder en mängd av de nya toppdomänerna (gTLDs), nu senast med tillskottet .menu. De olika nya domänerna är i olika stadier av registrering där de till en början endast är öppna för en utvald publik för att undvika så kallade “domain squatters” och andra som kan sabotera för stora varumärken. Men flera är öppna för allmän registrering; t.ex. .clothing för $28.

Fler toppdomäner i urval hos Marcaria:

.bar
.domains
.shoes
.careers
.recipes
.photos
.wiki
.social
.enterprises
.cheap
.company
.kaufen

Det blir intressant att se hur alla dessa nya toppdomäner kommer att påverka sökresultat inom en snar framtid och vilka kreativa lösningar som kommer att dyka upp som följd av dem. Antagligen kommer det svämma över med konkurrens för lösningar i stil med ”lenses.cheap” och ”auto.kaufen” där nog de bästa försvinner under så kallade ”sunrise”-perioden. Eller så fort allmän registrering öppnar upp och de riktigt rutinerade domän-hustlarnas automatiska system registrerar domäner i bulk åt dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.