Postat av under Marknadsföring på Internet, Sökmotoroptimering.

Bloggportalen.se spam

Idag halkade jag på en intressant post av bloggaren Magnus Bråth som handlade om hur han upptäckt ett poopulärt sätt att lura till sig besökare på Bloggportalen.se. Vad det här sökspammet går ut på, är att en användare skriver ett inlägg om ett rätt ovanligt ord, i detta fall ”Magnus Bråth” och sedan driver trafik till den söksidan på Bloggportalen. Allt eftersom fler går in på söksidan för Magnus Bråth, så klättrar frasen bland de mest sökta under veckan och skapar på så vis nyfikenhet och fler besökare.

Man kan se på bloggportalen hur många bara skrivit nonsens meddelanden innehållande de flest sökta orden som ”nimrod”, ”sex”, ”whatsupsthlm2, ”sexstory.se”, ”kissies privata blogg”, ”topless”, ”magnus bråth” och ”guess her beaver”.

Visst, det här ger bevisligen en stark boost i tillfälligt besökarantal, vilket man kan se en användare som har fått över 40 000 besökare genom att spamma – men hur pass bra besökare är det? Jag skulle säga att det nog mestadels är besökare som klickar in och sedan irriterat klickar bort när de inte hittar vad de förväntar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.