Postat av under Marknadsföring på Internet, Sociala medier.

Facebook-likes är något som många jagar för deras sida på Facebook för att få potentiell större spridning av deras innehåll och budskap. Det finns en del tvivelaktiga metoder där du betalar en låg summa till ett företag och på nolltid får tusentals likes, med största sannolikhet från bot:ar eller klickfarmare i U-länder som sedan inte ens lägger märke till det du postar från sidan. Men sen erbjuder även Facebook deras egna fullt tillåtna sätt att få mer likes för en sida kallad ”Promote page” där du sätter upp en budget och betalar Facebook för att exponera fler personer för din sida i hopp om att de ska gilla den. I den här videon skapad av Veritasium så provar han på just detta, men resultaten blir skrämmande nog liknande de som med de tvivelaktiga företagen med klickfarmare och botar:

 

Värt att tillägga är att det är skillnad på ”Promote page” där målet är fler likes och en reklamkampanj med sponsrat innehåll som dyker upp i användares feed.

Har du provat Facebook:s ”promote page”? I sådana fall, vad blev resultatet? Lyckades du få in relevanta personer som gillade sidan och sedan engagerade sig i innehållet du postade eller var det mest profiler som såg fake ut?

Kontakta mig för hjälp med sociala medier »

3 Kommentarer till “Intressant video: Är ”Get more likes” för Facebook-sidor en bluff?”

 1. Johan

  Jag har exprimenterat en del med annonser på Facebook. Oavsett vilken typ av annonser som jag kört, så har jag flera gånger upplevt konstig trafik och icke svenskar som gillar ens facebooksida. Skumma och helt orelevanta kommentarer har också dykt upp då och då.

  Antar att Facebook känner press på sig att dra in pengar nu när dom blivit börsnoterade. Lite tråkigt att man i stort sett betalt för ingenting ett par gånger, men samtidigt så får man inte glömma bort att jag har lyckats köra flertal kampanjer med framgång där jag sluppit de som jag nämnt ovan.

  Svara
  • Thomas Dahlquist

   Intressant att höra att du har upplevt ett liknande fenomen som i videon. Man börjar ju undra om hur vanligt detta är med andra annonsplattformar på nätet också, att det t.ex. fejkas delningar och klick av bot:ar eller personer i klickfarmar vilket blir pengar i sjön för annonsörerna men pengar på banken för de som äger utrymmet.

   Svara
 2. Richard

  Hej!

  Har annonserat för vårt företag på facebook, och upplever precis samma som ni.
  Går man in på de som ”gillat” så ser man att det inte är vanliga personer. Det enda som läggs upp på deras sida är ”delade” saker, alltså ej personligt överhuvudtaget. Sedan ser man att de gillat tusentals andra sidor..

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.