Postat av under Teknik.

Spotify iPhone/iPod app bugg

Spotify iPhone/iPod app bugg

I slutet av November skaffade jag en månad Spotify premium och installerade deras app till min iPod touch. Nu runt jul tog min premium slut och då appen bara går att logga in i och använda så förväntade jag mig att den skulle sluta fungera, men så var inte fallet. Jag kan fortfarande lyssna på majoriteten av de låtar jag laddat ner med ”offline mode”. När jag försöker spela vissa låtar skickas jag tillbaka till iPodens startskärm, men för majoriteten av de 168 spår jag laddat ner i offline mode fungerar det precis som tidigare med skivomslag och allt.

Varför fungerar detta? Jag tror det är för att jag inte låtit Spotifys app få åtkomst till Internet sedan min premium tog slut och det är på så vis den tar reda på om ens period är över. Rent teoretiskt skulle du alltså kunna köpa en dag premium för 99 kronor, logga in i Spotifys app och ladda ner dina favoritlåtar i offline mode och behålla dessa så länge du inte låter appen vara igång när du har en aktiv uppkoppling.

Det här lär vara en nagel i ögat på upphovsrättskrigare och ett problem för Spotify då t.ex. jag inte är i så stort behov av att förnya min premium i alla fall för min iPods skull. Någon annan som har upptäckt eller provat detta?

En Kommentar till “Bugg i Spotifys app låter dig behålla musik”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.