Postat av under Inspiration, Teknik.

iPhone och iPod touch

Nu har det gått snart ett år sedan jag skrev 5 bra gratis apps till iPhone/iPod Touch så det måste ju ”firas” med fem till!

Echofon Twitterfon app
Echofon (tidigare Twitterfon)

I och med Twitter’s ökade popularitet har även antalet Twitter-program kommit till alla möjliga plattformar i olika skepnader, varav en hel del till iPhone/iPod touch. Echofon låter dig se dina vänners senaste uppdateringar, vad de skrivit om dig, läsa direktmeddelanden, söka med mera.

Gamla rubriker sparas i programmet vilket gör att du inte måste ha WiFi eller 3G igång om du vill läsa tidigare hämtade rubriker. Echofon gör allt det man förväntar sig av en Twitter-app och för 38 kr kan du köpa en Pro-version i vilken du slipper den lilla reklambannern i botten.

När du skaffat Echofon, glöm inte att följa mig på Twitter på @thodah.

Fliq notes app
Fliq notes

Fliq notes är en lite mer utökad variant av Apples egna antecknings-app som medföljer. Här kan du utföra sorteringar, delande, sökningar och kategoriseringar efter färg med mera. Jag har haft stor användning av Fliq notes då anteckningsprogrammet som följer med snabbt blir svårt att hitta rätt text i.
Fliq notes är även gratis utan någon direkt reklam men nackdelen är att det tar ett par sekunder att ladda vilket kan vara rätt trist när man kommer på en strålande idé som fort måste ner i text.

Spotify app
Spotify

Den Svenska ”räddningen” för fildelningen av musik, Spotify släppte nyligen till allas förtjusning en iPhone/iPod app-variant av deras program. Applikationen är i sig gratis men du måste vara en betalande premium-medlem för att över huvud taget kunna logga in och spela upp någon musik med det. Men det räcker fint med att du är premium medlem för en månad (99 kr) för att kunna använda denna app. Spotify för iPhone/iPod touch flyter likt programmet till PC på riktigt bra och påminner till utseendet mycket om Apple’s egna iPod-gränssnitt.

En stor fördel här är att du kan ladda hem hela spellistor i ett såkallat ”offline mode” vilket betyder att du inte behöver någon uppkoppling för att lyssna på de låtarna. Tyvärr kan denna funktion vara lite buggig ibland likt syncandet av spellistor. En annan nackdel är att du måste ha Spotify-appen uppe på skärmen för att lyssna och kan inte göra andra saker under tiden. Men ett hett tips är att skaffa Spotify premium en månad och fixa appen och lägga in massa musik i offline mode.

Bredbandskollen app
Bredbandskollen

Bredbandskollen är helt enkelt en app-variant av sidan Bredbandskollen med vilket du kan mäta din hastighet på uppkopplingen. Denna app är ett bra verktyg om du sitter på ett café eller bibliotek och undrar om det är värt att försöka ladda ner den där senaste podcasten på några hundra megabytes genom ställets Wi-Fi, eller om du bara råkar vara nyfiken.

I övrigt fungerar även appen för att mäta om du får rätt hastighet där du befinner dig, till exempel om du sitter hemma och får urusla siffror är det kanske dags att ringa och klaga på din Internetleverantör och hoppas att de är bättre än Nordea på kundrelationer.

Drinkspiration app
Drinkspiration

Drinkspiration är en app med drinkrecept gjord av Absolut Vodka med den där speciella stilen som de även har i sina snygga annonser. Jag brukar mest dricka öl, men den här appen gör verkligen skäl för namnet då du med inbjudande grafik kan hitta drinkar efter humör, glastyp, färg, spritsort med mera. Absolut har även inkluderat en tvivelaktig funktion som gör att du kan dela med vilka drinkar du provat med dina vänner via Facebook och Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.