Postat av under Teknik.

Jag har själv en iPod Touch så alltså kommer jag inte tipsa om några program som har funktioner för kamera, telefoni, sms eller 3G som i princip är de sakerna som skiljer de två prylarna från varandra. Men här kommer tips på 5 användbara och dessutom gratis program, eller s.k. ”apps” som finns tillgängliga att ladda ner från iTunes.

Free RSS reader

Free RSS Reader

Free RSS Reader är ett simpel men ändå så funktionellt och bra program. Man matar in adressen till ett RSS-flöde och får sedan när Wi-Fi finns tillgängligt, de senaste nyheterna att läsa. Flödena blir väldigt läsvänliga då det går att zooma in och läsa på bredden i landscape-läge. En stark fördel med det här programmet är att du kan läsa redan mottagna nyheter även fast du är offline, vilket innebär att man på morgonen kan ladda in senaste nyheterna i RSS från t.ex. DN.se och sedan läsa dessa på bussen.

iTunes remote

iTunes Remote

iTunes Remote är en app gjorda av Apple själva som du kan styra ditt iTunes hemma i datorn sittandes i soffan. Detta kan tyckas vara en rätt onödig funktion, men för den som har ett stort vardagsrum eller vill kunna sköta musiken från andra rum är det jättebra. För att få det att fungera får du en fyrsiffrig kod i appen som du ska mata in i iTunes – sedan kan du kontrollera musiken med det trådlösa nätverket. Det häftiga är att du kan bläddra mellan alla artister, album och se skivomslagen från din dator i din iPhone/iPod vilket gör det hela väldigt bekvämt och estetiskt tilltalande.

Files lite

Files lite


Files lite är en slags demo-version av originalet, vilket innebär att den har en del begränsningar: som 200 MB i lagringsbegränsning. Men det förhindrar inte att den här applikationen blir väldigt användbar. Vad gör Files lite då? Jo det kan visa dina Office-filer som Word, Excel, Powerpoint samt PDF, HTML och bilder direkt i din handhållna enhet! Jag letade ett tag efter något i denna stil, men jag ville inte behöva köra s.k. jailbreak eller betala 100 kr för det.
För att föra över filerna till din enhet kopplar du upp via ditt lokala nätverket på en adress som angivs i programmet. Files lite fungerar då lite som en server som du drar över önskade filer till. Dessa kan sedan visas offline och zoomas in på. Nackdelarna är väl att man inte kan redigera dokumenten, visa powerpoint i presentationsläge eller söka i dokument – men det är ändå ett klockrent program med funktioner som jag tycker nästan borde ha ingått från början.Palringo

Palringo Instant Messenger Limited


Palringo är en app som gör att du kan chatta med andra människor ungefär så som du brukar göra vid datorn. Programmet har stöd för flera olika login-möjligheter som MSN/Live Messenger, Yahoo! Messenger, ICQ och iChat m.fl. För att få det att fungera måste du skapa ett Palringo-konto, men det går jättesnabbt och är också det gratis. Själv har jag inte riktigt fått in snitsen med att skriva på touchscreen, men för dem som har det och vill typ ligga i sängen och chatta eller så är Palringo jättebra!

TV.nu

TV.nu

Precis som programmets namn så är det vad som erbjuds: Vad som är på tv nu. Likt hemsidan med samma namn kan du snabbt få överblick på vad som går nu och om en liten stund på 17 kanaler i det Svenska utbudet. Det går även att se större tablåer, men applikationen har inte riktigt lika många funktioner som hemsidan där man kan söka, hitta många fler kanaler och anpassa sin egen tablå. Trots det är TV.nu ändå en bra applikation för sitt ändamål och dessutom gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.