Postat av under Affiliatemarknadsföring.

Att tjäna pengar på Internet är något som många vill göra som en extra inkomst och som få som lyckas livnära sig på. Men här ger jag dig tips på fem affiliate-nätverk som jag med framgång har lyckats tjäna lite extra pengar med genom mina hemsidor och bloggar.

Google Adsense

Adsense

Adsense är nog tillsammans med Adwords vad de flesta förknippar med annonser på Internet då de dominerar marknaden. Men Adsense är ett väldigt bra affiliate-nätverk då de erbjuder kontextuella annonser som anpassas automatiskt efter ditt innehåll och på så sätt intresserar din besökare.

Adsense erbjuder text- och bildannonser i olika format där du får betalt per klick, men de har även liknande tjänster där reklam kan stoppas in i dina RSS-feeds, din mobila sida och på din parkerade domänsida.

Adsense erbjuder även en bra funktion kallad ”Adsense for search” vilket är en anpassad sökning för din sida där du kan låta besökaren söka genom ditt material eller hela Internet och få pengar för de sponsrade länkar i sökresultaten som besökaren klickar på.

Ett klick på din Adsense-annons kan ge allt från några öre till flera tior beroende på hur värdefullt nyckelordet är och hur pass högt bud annonsörer har lagt på det. Detta betyder att om du har en sida som behandlar ett väldigt ”dyrt” ämne som pengar, juridik eller utbildning så kan du tjäna mycket per klick. Tyvärr finns det en del annonsörer som utnyttjar det här systemet och gör att du bara får några ynka ören för ett klick, men det går att filtrera bort till en viss del.

Click: Ja
Leads: Nej
Minimum intjänat för utbetalning: 800 kr.

Tradedoubler

Tradedoubler
Tradedoubler är Sveriges stolthet som har ett antal år i nacken. Tradedoubler har vuxit genom åren och finns nu på ett antal olika språk och med massvis av olika ”program” man kan ansöka att bli affiliate för.

Om du driver en sida med produktrecensioner eller liknande är Tradedoubler ett måste då de med många olika bra funktioner och program låter dig på provision när besökare köper något genom din sida eller utför en viss handling som att registrera sig till ett nyhetsbrev eller liknande.

Enda nackdelen jag upplevt med Tradedoubler är att de har allt färre och färre program med betalning per klick och leads i stil med prisjämförelsesidan Kelkoo där du får betalt för varje klick besökaren gör ut till butiker.

Click: Ja (Väldigt få)
Leads: Ja
Minimum intjänat för utbetalning: 500 kr. 

Affiliator


Affiliator

Affiliator är ett relativt nytt Svenskt affiliate-nätverk som påminner om Tradedoubler fast med betydligt färre program än så länge. Men Affiliator har ändå lyckats locka till sig bra kunder som Prisjakt och Workey. Den stora fördelen med Affiliator är att de har väldigt många program där du får upp till en krona per klick och en del med trevliga leads. Jag tror att Affiliator har en möjlighet att bli rätt stora i framtiden och hoppas att de inte likt Tradedoubler tappar massa bra program med generösa klick och leads.

Click: Ja
Leads: Ja
Minimum intjänat för utbetalning: 300 kr.

Commission junction
Commission junction

Commission junction är ett stort affiliate-nätverk med massor av program på olika språk och med olika erbjudanden. Här finns det gott om program oavsett vilken kategori din hemsida befinner sig med både leads och några med click om man letar riktigt noga. Nackdelen med Commission junction eller CJ som de också kallar sig, är att sidan är väldigt rörig och att saldo-uppdateringen och annan statistik känns rätt efter och buggig.

Click: Ja
Leads: Ja
Minimum intjänat för utbetalning: 300 kr

Chitikia

Chitika

Chitika marknadsförde sig rätt aggressivt på en mängd olika hemsidor nyligen, vilket gjorde att jag fick upp ögonen för affiliate-nätverket. Chitika erbjuder ett antal olika tjänster men de framhäver mest vad de stolt kallar ”Chitika premium”, vilket är ett Google Adsense-liknande program med länkar kombinerat med små bilder där du får betalt per klick.

Chitika premium fungerar så att det kommer upp en liten ruta med ”searching for affiliate” om du kommit in på sidan genom en Google-sökning på termen ”affiliate”. Om besökaren når sidan på ett annat sätt så visas inte annonsen alls.
Fördelen med detta är att Chitika fungerar utmärkt om du har mycket trafik via Google och att besökaren då redan är intresserad av det som är i annonsen. Nackdelen är att Chitika-annonser än så länge bara visas upp för Amerikansk publik, så har du en sida på ett annat språk en engelska så är det inte så stor poäng.

Chitika erbjuder förutom ”premium” också ”WhitespaceAds” som täcker eventuellt tomt utrymme på högupplösta skärmar med annonser på din sida. De har även ”Linx” som ger understrykningar på vissa nyckelord och öppnar upp små rutor med en annons när besökaren för muspekaren över.

Click: Ja
Leads: Nej (de har dock ett referral program för själva Chitika)
Minimum intjänat för utbetalning: 10 $ via Paypal eller 50 $ via check.

3 Kommentarer till “5 Affiliate-nätverk att tjäna pengar genom”

 1. Anders

  >Hej och tack för ett bra inlägg. själv föredrar jag Clickbank mer info på min webbsida.

  Svara
  • Thomas Dahlquist

   Hej Patrik, vad kul att du gillade det! Jag har några fler blogginlägg om affiliate-marknadsföring på gång närmaste tiden så följ gärna bloggen genom sociala medier eller RSS så du inte missar dem!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.